Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Welkom op onze site.

Openingstijden : 8.00 tot 17.00 uur

Verklaringen

Patiënten vragen vaak om briefjes met een verklaring van de dokter, bijvoorbeeld voor school, het reisbureau of een woningbouwvereniging.
Een behandelend arts mag echter geen verklaringen afgeven voor zijn of haar eigen patiënt(e). De richtlijnen inzake het omgaan met medische gegevens geven aan dat de patiënt zelf de informatie kan geven aan de betreffende instantie. Neemt deze hier geen genoegen mee, dan moet de instantie zelf een onafhankelijke arts inschakelen. Dit is een landelijk geldende gedragsregel van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (de beroepsorganisatie van artsen in Nederland). Klink op link voor meer info over het weigeringsbriefje.

Verwijsbrieven

Voor elk bezoek aan een specialist is een verwijzing noodzakelijk. Vrij van verwijzing is fysiotherapie, logopedie en podotherapie. Achteraf een verwijzing maken doen we niet.