Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Welkom op onze site.

Openingstijden : 8.00 tot 17.00 uur

Stoppen met roken

In onze praktijk begeleidt onze praktijkverpleegkundige de mensen die willen stoppen met roken volgens de methode MIS, de Minimale Interventie Strategie. Afhankelijk van uw rookvoorgeschiedenis zal u al of niet met hulp van medicijnen begeleid worden in het stoppen met roken. Wij hebben met de zorgverzekeraars afgesproken dat onze begeleiding aan u voor het stoppen met roken wordt vergoed.

STOPPEN MET ROKEN

Stoppen met roken begint met een goede motivatie. Wanneer u zelf niet voor 100% gemotiveerd bent is de kans op succes een stuk kleiner.  Een goede motivatie is helaas niet altijd voldoende. De lichamelijke en geestelijke verslaving aan de tabak maken ook voor gemotiveerde mensen het stoppen (en dit volhouden) moeilijk.

Begeleiding en medicijnen U kunt in onze praktijk hulp krijgen voor het stoppen met roken. In een aantal gesprekken gaat de praktijkondersteuner met u na wat uw motivatie is om te stoppen, welke stoppogingen u al eerder hebt ondernomen en welke problemen u daarbij hebt gehad. Hierna stelt ze met u een plan op over de juiste manier om deze keer te stoppen. Zo nodig overlegt zij met de huisarts als er ook ondersteunende medicatie gewenst is. Na de stopafspraak houdt zij contact met u om de problemen die u dan ervaart te bespreken.

Kosten

De kosten van de consulten worden binnen de basisverzekering volledig vergoed.  De kosten voor de eventueel noodzakelijke medicijnen zijn hier niet altijd inbegrepen. Informeert U bij uw ziektekostenverzekering of zij de medicatie om te stoppen met roken vergoeden. U kunt dan melden dat de praktijk gecertificeerd is om deze begeleiding te geven.

Meer informatie over stoppen met roken?: http://stivoro.nl/tabaksontmoediging/stoppen-met-roken/inrichtingvandezorg/vergoeding/ http://www.nederlandstopt.nu/